ارز دیجیتال و بلاکچین
ارز دیجیتال و بلاکچین

ارز دیجیتال و بلاکچین

آیا عوامل تعیین کننده و تاثیرگذار بر قیمت بیت کوین را می شناسید؟

بیت کوین یک ارز دیجیتال است که در سال ۲۰۰۹ توسط ساتوشی ناکاموتو توسعه داده شد که این نام برای خالق یا خالقان ناشناخته این ارز مجازی مورد استفاده قرار می گیرد. تراکنش ها در یک بلاک چین ثبت می شود که تاریخچه تراکنش را برای هر واحد نشان می دهد و برای اثبات مالکیت مورد استفاده قرار می گیرد.

خرید بیت کوین از خرید یک سهم یا اوراق قرضه متفاوت است زیرا بیت کوین یک سازمان نیست. بنابراین بیت کوین تراز نامه سازمانی ندارد و سالانه گزارشی از آن توسط سازمان بورس و اوراق بهادار منتشر نمی شود. و بر خلاف سرمایه گذاری در ارز های سنتی، بیت کوین توسط یک بانک مرکزی صادر نشده و یا توسط یک حکومت خاص پشتیبانی نمی شود. بنابراین سیاست پولی، نرخ تورم و اندازه گیری های رشد اقتصادی که معمولا بر ارزش یک ارز تاثیر می گذارند، در مورد بیت کوین مطرح نیست. برعکس، قیمت بیت کوین تحت تاثیر عوامل زیر است:

عرضه بیت کوین و تقاضای بازار برای آن 

تعداد ارز های رقیب

صرافی هایی که در آنها ترید می شود

مقرراتی که بر فروش آن حکم فرما هستند.

مدیریت داخلی آن


نتیجه گیری های کلیدی

خرید بیت کوین از خرید سهام و اوراق بهادار متفاوت است زیرا بیت کوین یک سازمان نیست. در نتیجه چیز هایی مانند ترازنامه سازمانی و گزارش سالیانه کمسیون بورس و اوراق بهادار در مورد آن مطرح نیست.

بر خلاف سرمایه گذاری در ارز های سنتی، بیت کوین توسط یک بانک مرکزی صادر نشده و یا توسط یک حکومت پشتیبانی نمی شود. بنابراین سیاست پولی، نرخ تورم و اندازه گیری های رشد اقتصادی که معمولا بر ارزش ارز موثر هستند، در مورد بیت کوین مطرح نیست.

قیمت گذاری بیت کوین تحت تاثیر عواملی مانند عرضه بیت کوین و تقاضای بازار برای آن، تعداد ارز های رقیب و صرافی هایی که بیت کوین در آنها ترید می شود، قرار دارد.


عرضه و تقاضا

قیمت بیت کوین

کشور هایی که فاقد نرخ مبادله خارجی ثابت هستند، قادر به کنترل نسبی مقدار ارز در گردش هستند که این کار را با تنظیم نرخ تخفیف، نیازمندی های ذخیره در حال تغییر و یا درگیر شدن در اقدامات بازار آزاد انجام می دهند. یک بانک مرکزی با در نظر گرفتن این گزینه ها پتانسیل تاثیر گذاری بر نرخ مبادله ارز را دارد.

عرضه بیت کوین تحت تاثیر دو روش قرار دارد. اول اینکه پروتکل بیت کوین اجازه می دهد که بیت کوین های جدید با یک نرخ ثابت ایجاد شوند. وقتی ماینر ها بلاک های تراکنش ها را پردازش کنند، بیت کوین های جدید وارد بازار می شوند. بیت کوین طوری طراحی شده که میزان کوین های جدید معرفی شده به بازار به مرور زمان کاهش می یابد. مقدار عرضه کوین های جدید از ۹.۸ درصد در ۲۰۱۵ به ۶.۹ درصد در ۲۰۱۶ و به ۴.۳ درصد در ۲۰۱۷ رسیده است. این می تواند سناریو هایی را ایجاد کند که در آن تقاضا برای بیت کوین به میزان سریع تری از عرضه بیت کوین افزایش پیدا کند که این منجر به افزایش قیمت خواهد شد.

ثانیا عرضه ممکن است تحت تاثیر تعداد بیت کوین هایی قرار بگیرد که سیستم به آنها اجازه وجود می دهد. این رقم در مورد بیت کوین به ۲۱ میلیون محدود شده است و زمانی که این مقدار بیت کوین ایجاد شد، فعالیت های استخراج هرگز منجر به ایجاد بیت کوین جدید نخواهند شد. به عنوان مثال، عرضه بیت کوین در اواخر ژانویه ۲۰۱۷ به ۱۶.۸ میلیون رسید که این به معنی ۸۰ درصد کل بیت کوینی است که در نهایت عرضه خواهد شد. زمانی که ۲۱ میلیون بیت کوین در گردش قرار بگیرند، قیمت بیت کوین بستگی به این خواهد داشت که آیا این کوین ها عملی و قابل استفاده، قانونی و مورد تقاضای مردم هستند یا نه و این هم با محبوبیت دیگر ارز های دیجیتال تعیین خواهد شد.


رقابت

در حالی که بیت کوین ممکن است مشهورترین ارز دیجیتال باشد اما ارز های بسیار دیگری از جمله اتریوم، لایت کوین، دوج کوین و پیر کوین (Peercoin) در این فضا وجود دارند. و ICO های جدید هم به دلیل موانع نسبتا کمی که در برابر آنها وجود دارد، به طور مداوم ظاهر می شوند. وجود افراد زیاد در این حوزه می تواند خبر خوبی برای سرمایه گذاران باشد زیرا رقابت گسترده قیمت ها را پایین نگه می دارد. خوشبختانه در مورد بیت کوین، توجه زیاد عموم به آن موجب ایجاد نوعی برتری به نسبت رقبای خود شده است.


موجود بودن در صرافی های ارز

درست مانند سرمایه گذاران سهام که به ترید سهام بر روی شاخص هایی مانند NYSE، Nasdaq و FTSE می پردازند، سرمایه گذاران ارز دیجیتال نیز به ترید ارز دیجیتال در کوین بیس (Coinbase)، صرافی GDAX و دیگر صرافی ها می پردازند. این پلتفرم ها همانند صرافی های ارز سنتی به سرمایه گذاران اجازه ترید جفت های ارز دیجیتال و ارز فیات را می دهند. مثلا تریدر ها می توانند به ترید بیت کوین در برابر دلار آمریکا بپردازند.

هرچه یک صرافی بیشتر محبوب شود، آسان تر می تواند مشارکان بیشتری جذب کند و تاثیر شبکه ای ایجاد کند. و با سرمایه گذاری بر نفوذ بازار خود، ممکن است قوانینی در مورد نحوه اضافه شدن ارز های دیگر وضع کند. به عنوان مثال همین انتشار اخیر چارچوب SAFT در تلاش برای تعریف این است که چگونه ICO ها می توانند با قوانین اوراق بهادار مطابقت داشته باشند. حضور بیت کوین در این صرافی ها نشان دهنده سطحی از مطابقت قانونی علی الرغم سرگردانی قانونی ارز های دیجیتال می باشد.


مقررات و موضوعات قانونی

قانون گذاری

افزایش سریع محبوبیت بیت کوین و دیگر ارز های دیجیتال باعث شده است که قانون گذاران در مورد نحوه طبقه بندی این دارایی های دیجیتال به مباحثه بپردازند. در حالی که کمسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) ارز های دیجیتال را به عنوان اوراق بهادار تقسیم بندی می کند، کمسیون ترید آتی کالا (CFTC) در ایالات متحده بیت کوین را به عنوان کالا در نظر می گیرد. این آشفتگی در میان قانون گذاران سبب ایجاد ابهام و سردرگمی شده است و این در حالی است که سرمایه گذاری در این بازار در حال افزایش است. به علاوه، بازار شاهد بیرون دادن محصولات مالی زیادی بوده که از بیت کوین به عنوان دارایی زیر بنایی استفاده کرده اند که از آن جمله می توان صندوق قابل معامله در بورس (ETFs)، معاملات آتی و دیگر ماخوذات را نام برد.

این می تواند به دو شیوه بر قیمت ها تاثیر بگذارد. اولا این عامل دسترسی را برای سرمایه گذارانی که قدرت خرید یک بیت کوین واقعی را ندارند، فراهم می کند که این به معنی افزایش تقاضا می باشد. ثانیا این عامل می تواند نوسانات قیمت را با مجاب کردن سرمایه گذاران موسساتی بر این نظر که بیت کوین بیش از حد ارزش گذاری شده و یا کمتر از حد خود ارزش گذاری شده است، تقلیل دهد و این سرمایه گذاران از منابع اساسی خود برای شرط بندی بر قیمت بیت کوین استفاده کنند و معتقد خواهند شد که قیمت بیت کوین در جهت متضاد حرکت خواهد کرد.


فورک ها و ثبات سازمانی

از آنجا که بیت کوین توسط یک مقام مرکزی مدیریت نمی شود، وابسته به توسعه دهندگان و ماینر هاست تا تراکنش ها را پردازش کنند و بلاک چین را ایمن نگه دارند. تغییرات به نسبت این نرم افزار بر اساس اجماع صورت می گیرد که این گاها جامعه بیت کوین را تا حدودی ناامید می کند زیرا حل کردن موضوعات اساسی معمولا زمان زیادی می برد.

موضوع مقیاس پذیری از مشکلات اساسی بیت کوین است. تعداد تراکنش هایی که می توانند پردازش شوند بستگی به اندازه بلاک دارند و نرم افزار بیت کوین در حال حاضر تنها قادر به پردازش تقریبا سه تراکنش در ثانیه می باشد. در حالی که این موضوع زمانی که تقاضا برای ارز های دیجیتال کم بود، جای نگرانی نبود اما حالا بسیاری نگران هستند که سرعت آهسته تراکنش، سرمایه گذاران را به سمت ارز های رقیب بکشاند.

جامعه بیت کوین در مورد بهترین روش برای افزایش تعداد تراکنش ها یک رای نیستند و نظرات مختلفی در این میان مطرح است. تغییر قوانین حاکم بر استفاده از نرم افزار زیربنایی فورک نام دارد. سافت فورک مربوط به تغییر قوانینی است که منجر به ایجاد ارز دیجیتال جدید نمی شود اما در هارد فورک تغییرات نرم افزار منجر به ایجاد ارز های دیجیتال جدید می شود. از هارد فورک های گذشته بیت کوین می توان بیت کوین کش و بیت کوین گولد (bitcoin gold) را نام برد.


آیا باید در بیت کوین سرمایه گذاری کرد؟

بسیاری افزایش بهای سریع بیت کوین و دیگر ارز های دیجیتال را با حباب گل های لاله در هلند در قرن هفدهم مقایسه می کنند. در حالی که محافظت از سرمایه گذاران توسط قانون گذاران بسیار اهمیت دارد اما احتمالا سالها طول می کشد قبل از اینکه تاثیر جهانی ارز های دیجیتال به درستی احساس شود.

سرمایه گذاری در ارز های دیجیتال و ICO ها شدیدا پر خطر است و این مقاله توصیه ای به سرمایه گذاری در این زمینه نمی کند. از آنجا که موقعیت هر فردی منحصر به فرد است، هر فرد حرفه ای باید همیشه قبل از هر تصمیم مالی مشورت کند. شما باید تحقیق خود را انجام دهید و تنها به این مقاله اعتماد نکنید.


منبع: www.mihanblockchain.com

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.